Të gjitha kategoritë

home>Lajme

Mënyra themelore për të bërë dezinfektues PCMX

Koha: 2021-06-24 Goditjet: 157

Nëse dëshironi të bëni një dezinfektues fenolik, ju këshilluam të provoni formulën bazë dhe të bëni dy hapat si më poshtë.

Hapi 1.
500g Prodhimi i sapunit të kaliumit me vaj kastori 30%

Procesi teknologjik:

1


EmërPërqindja %Përdorimi aktual (g)
Vaj ricini30.6153
Kof6.432
Ujë63315
Total100500

Kërkesa për ujë për shpërndarjen e KOH

Zgjidhja totale e KOH : 32/0.3 = 107g
Kërkesa për ujë 107-32 = 75g
Uji i Pushimit 315-75 = 240

Hapi 2.
PCMX Prodhimi i dezinfektantit

EmërPërqindja %
PCMX4.8
Alkool izopropil9.4
Vaji i pishës8.5
Sapun kaliumi me vaj ricini15.5-20
Ujënë 100%

● Peshoni së pari PCMX, pastaj shtoni izopropanol për t'u përzier
Përzieni derisa PCMX të tretet plotësisht, shtoni vaj pishe/terpineol dhe trazojini
Përziejini mirë dhe shtoni sapun kaliumi me vaj ricini
Shtoni ujë dhe përzieni në mënyrë të barabartë图 1

图 2